Menu

A valódi költő – emlékkoncert (képriport)

A Csorba Győző emlékév alkalmából egy zeneszerzői felhívást is közzétettünk, melyben Pécs jeles zeneszerzőit kértük fel arra, hogy Csorba Győző írásait, verseit zenésítsék meg műfaji megkötés nélkül. Felhívásunkra öt zeneszerző komponált művet erre az alkalomra. Csorba Győző Zöld és fény című költeményére Balatoni Sándor készített vegyeskari művet, az Őszi Kert című Csorba versre gyermekkari művet írt Schóber Tamás. Dr. Szabó Szabolcs női karra készített zeneművet a Március című vers soraiból, Weber Kristóf műve pedig Hélinand de Froidmont középkori trubadúr, lovag  egyházi író, történetíró, költő legismertebb művének műfordítására komponál, melynek címe A halál versei.  Dr. Várnai Ferenc Csorba Győző Négy kicsi cica című verses meséjére alkotott zongoradarab sorozatot gyermekeknek, melyből részletek hangzottak el intézményünk Csorba Győzővel kapcsolatos vetélkedőjén.

A műveket a Csorba Győző emlékév záró programján, 2016. november 23-án mutatták be a Pannon Filharmonikusokkal együttműködésben szervezett A valódi költő című emlékkoncerten a pécsi Kodály Központban.  A koncert szüneteiben a nézők megtekinthették a Tudásközpontban lévő Csorba Győző emlékszoba tárgyait és részt vehettek könyvcsere programunkban.

A jubileum alkalmából Csorba Győző plakettekkel köszöntük meg mindazok munkáját, akik hozzájárultak az év sikeréhez, Csorba Győző munkásságának, emlékének fenntartásához.  A plakettek Pálffy Katalin éremművész alkotásai.

Csorba-kiállítás a Kodály Központban:

A valódi költő – koncert:

 

Hozzászólás

    Powered by Wordpress. Redesign Theme by RT
    %d blogger ezt szereti: