Menu

Csorba Győző Emlékkonferencia (fotó, videó)

November 21-én, Csorba Győző születésének 100. évfordulóján a Csorba Győző Könyvtár és a Csorba Győző Társaság emlékkonferenciát szervezett a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban.

A Csorba Győző Emlékév rendezvényei Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósulnak meg.

A konferencia előadásai megtekinthetők ITT.

Az eseményen a költő korábbi munkatársai, írók, irodalomtörténészek is felszólaltak. A konferencián előadott többek között Pomogáts Béla, Tóth Krisztina, Csuhai István, Albert Zsuzsa és Bertók László. Díjakat vehettek át a Koch Valéria Iskolaközpont és a Csorba Győző Társaság fordító és versillusztrációs pályázatán helyezéseket elért diákok.

Emlékplakettet kaptak Csorba Győző emlékének fennmaradása és munkásságának bemutatása érdekében végzett tevékenységükért: Ágoston Zoltán, Albert Zsuzsa, Bertók László, Csuhai István, Görföl Balázs, Kovács Attila, Meliorisz Béla, Méhes Károly, dr. Nagy Imre, Parti Nagy Lajos, Pintér László, Pomogáts Béla, Sólyom Katalin, dr. Szirtes Gábor, Tóth Krisztina. Az emlékplaketteket Pálffy Katalin szobrász és éremművész készítette.

A konferencia zárásaként a Leőwey Klára női kar mutatta be Csorba Győző: Március című versére írt zeneművet.

A konferencia a Csorba Győző Emlékév egyik záróeseménye volt. Az emlékév rendezvényeinek megszervezését Pécs Megyei Jogú Város támogatta.

Az eseményen készült fotók megtekinthetők ITT.

Hozzászólás

    Powered by Wordpress. Redesign Theme by RT
    %d blogger ezt szereti: