Menu

PannonHírnök: Csorba Győző emlékév Pécsett

Jubileumi eseménysorral tiszteleg a város díszpolgára, a Pécsett száz éve született Csorba Győző előtt.  Az emlékév keretében tucatnyi színes program várja a pécsieket.

Az ünnepségsorozat szervezői a Csorba Győző Társaság és a nevét viselő könyvtár a jubileumi eseménysorozattal a költő munkásságát nemcsak az országban, de határon túl is szeretnék megismertetni az érdeklődőket.  A Kossuth- és József Attila-díjas Csorba Győző műfordítóként és könyvtárvezetőként is sokat tett szülővárosa kultúrájának gyarapításáért.

A novemberig tartó eseményfolyamban minden hónapra jut valami figyelemre méltó és minden korosztályt megérintő program. Többek között kiadják újra Négy kis cica című, gyerekeknek szóló verses képeskönyvét és A város oldalában című interjúkötetét. E mellett szavalóversenyeket szerveznek iskolásoknak és felnőtteknek, slam poetry-esten idézik meg költeményeit, valamint pécsi zeneszerzők a versei ihletésére komponálnak műveket.

Májusban a munkásságát bemutató kiállítás nyílik, amelyhez kapcsolódóan egykori munkatársai idézik meg a költőt, mint embert.  Októberben iskolásoknak rendeznek vetélkedőt műveiből, záróeseményként pedig születésének 100. évfordulóján, novemberben országos emlékkonferenciát tartanak Csorba Győző és kora – írótársai és barátai címmel irodalmárok, írók és költők részvételével.

Forrás: pannonhirnok.com

Hozzászólás

    Powered by Wordpress. Redesign Theme by RT
    %d blogger ezt szereti: