Menu

BaMa: Tegnap adták át a Csorba Győző-díjakat Pécsett

A városi önkormányzat nevében szerdán este, a Csorba Győző Emlékkoncert előtt adták át a baranyai megyeszékhely idei és tavalyi közművelődési díjait.

A Csorba Győző-díjat az idei évben dr. Fodor István földrajztudós, tavaly Kereszturi József nyugalmazott könyvtárigazgató érdemelte ki.

Fodor István professor emeritus 1985-től 1996-ig a Janus Pannonius Tudományegyetem docense, 1998-tól tanszékvezető egyetemi tanára. 2012 óta a Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutató Intézete Dunántúli Tudományos Osztályán kutató professzor emeritus. 2015 óta a Pécsi Akadémiai Bizottság titkára. Kutatási témái a területfejlesztés környezetvédelmi vonatkozásai, a településkörnyezet, a környezetvédelem társadalmi, gazdasági és pedagógiai aspektusai, környezetföldrajz, barlangklimatológia, meteorológia.

Kereszturi József nyugalmazott könyvtárigazgató 1980 és 2003 között a pécsi Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár vezetője, 2004 és 2009 között pedig a Pécsi Városi Könyvtár igazgatója volt. A neves könyvtárosok, így Bibó István és Várkonyi Nándor életműveinek, szellemi hagyatékainak feldolgozásában több kötetet is megjelentetett.

Forrás: bama.hu

Hozzászólás

    Powered by Wordpress. Redesign Theme by RT
    %d blogger ezt szereti: